top of page
IMG_3541_edited_edited.jpg

Vanning system for planter:


Nå som sommaren er her og det er varmt i været er det viktig å huske å vatne plantene sine. Det slipper du å tenke på om du lager deg ditt eget vanning system for plantene dine! Her har vi brukt microbit med sensor og vannpumpe, så når sensoren merker at det er lite fuktighet i jorda sender den signal til microbitten og vannpompa settes igang til sensoren i jorda synest det er nok.

Eg brukte microbit smart home kit som er et byggestett med mange ulike prosjekter der du lærer korleis et smart hus fungerer med blant anna: korleis lage din egen lys sensor til huset eller en temperatur måler som kontrolerer om det blir for varmt osv, der du koder og bygger prosjekta dine sjøl med microbit.


Microbit smart home kit

Dette trenger du:


 • En microbit

 • Vannpompe med slange

 • Batteriholder med batteri

 • 3v sensor:Bit

 • Soil moisture sensor

 • Relay

 • Ledninger

 • vann beholder


Framgangsmåte:

 1. Plaser microbiten ned i 3v sensor:biten.

 2. koble ledningane til soil sensoren og koble ledningane til Pin 1 på sensor:biten. ( gul ledning skal til gul pin og svart skal til svart pin og rød ledning skal til rød pin på sensor:biten)

 3. Nå kan du koble dei tre ledningane til Releyen koponenten, og koble den til pin2 på sensor:biten.

 4. Finn vannpompa og den svarte lendninga (G) som betyr gjording. som du plaserer på G og P16 på sensor:biten. lengst til høgre.

 5. Nå kan du ta den røde ledninga (VCC) som betyr strøm og skrue den in i Relay koponenten med opning (NO) som betyr Normally Open.

 6. Nå kan du ta ei ledning og plasere i midten av Reley koponenten og koble den til (V) som er den røde linja på pin16 på sensor:biten.

 7. Nå kan du koble microbit ledninga til microbiten og Pc-en og begynne og kode.

 8. Gå til microbit.org og trykk på New project.

 9. Når du lager koda må du legge til noken tilegs fungsjoner i blokk koding. da trykker du på Advanced - og trykker på Externsions og søker på Smarthome. Da får du opp noen ekstra fungsjoner til smarthome variabler du bruker i kodinga.
Her er koda til vanning systemet. Når microbiten lyser trist smilefjes trenger planta meir vann, da måler vannsensoren (soil moisture sensor) opp at det trengst meir vann og starter vann pompa, vannpompa fortsjetter og gi vann til planta til vannsensoren føler at det er nokk vann i jorda, da vil det triste smilefjestet på microbiten begynne og smile.

Her er en video som viser korleis du setter sammen elektronikken til vanning systemet.

325 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2 Post
bottom of page