top of page
IMG_3541_edited_edited.jpg

Mekanisk vifte skje:

Her er den mekaniske vifte skjeen, som var med i konkuransa i den mest ubrukelige oppfinnelsen, som vi hadde på SKAP teknologi. Som kom på en god andreplass.


Skjeia var ikkje like ubrukelig som man skulle ha den til, man tror kansje at vifta på skjeia blåser vekk den varme teen over hele deg eller over bordet. Men neida! bare om man senker kapasiteten og tilpaser DC- motoren så vil rotasjonen i propellen bli svakere og heller kjøle ned teen på skeia, eller man plaserer skjeia slik den står ned i koppen og blåser svakt på den alt for varme drikka eller suppa.


Her er prototypa til den mekaniske vifte skjea:
 


Om du vil lage din egen, dette trenger du:

 • En skje

 • En DC motor

 • Et valgfritt batteri + batteri holder (Eg bruker et lite batteri, som V23GA som passer bra til størelsen til prototypa. NB. man må også bruke et batteri som samsvarer med DC-motoren)

 • En bryter til av/på knapp

 • to ledninger

 • En proppel eller papir. ( eg lagde min egen propell av å brette stift papir og klippe den til en propell. men du kan også brette samen et papir fra ei postitblokk det funker også.

 • Et stativ som kolder batteriet og DC motoren som skal monteres på skeia.

Dette gjør du:

 1. Du starter med å lodde sammen elektronikken som består av: DC-motoren, bryteren, batteri holderen og ledningene.

 2. Når du har loddet sammen elektronikken, beggynner du og montere på delene på stativet og tilpasser .

 3. om du har en proppell monterer fester du den til DC-motoren. viss du må lage en proppel av papir pass på at endene på papir proppelen er litt bøygd innover i endene. dette gjer at proppelen fanger opp luft og skubber den innover. (Eller så kan man og bruke en proppel fra ei mini pc vifte også)

 4. Monter proppel vifta på DC motoren og tilpass stativet og monter den på skeia.

 5. Husk alltid at elektronikk aldri må bli vått! så ikkje putt hele skjeia ned i koppen om elektronikken er montert nederst på skeia. da kan du heller oppgradere den med å lage en kapsling som gjør elektronikken vanntett. Lykke til!12 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2 Post
bottom of page