top of page
IMG_3541_edited_edited.jpg

Lag nettverkskabel:

Det ka være lett å gå på butikken og kjøpe en ferdiglaget nettverkskabel. men det er ikkje sikkert du får tak i riktig lengde på nettverkskabelen, og da kan det være greit å kunne lage sin egen kabel med riktig lengde til det du trenger den til. Her får du steg for steg for korleis du lager din egen nettverkskabel på egenhånd :) .


Dette trenger du:


  1. Start med å måle lengda på kor mange meter du ønsker å ha nettverkskabelen på, bruk gjærne en meterstokk.

  2. Avisoler den kvite kabelen med å kutte av ca 1.5 cm på begge endene av kabelen. da vil 8 små fargerike ledninger komme til syne.


3. Etter du har avisolert alle dei 8 små ledningene med avisolerings tanga, kan du sortere ledningene i riktig farge mønster til RJ45. og skyve innpå adapterne som beskytter lendingen bedre.


4.Nå kan du sortere ledningene i riktig rekkefølge inn på pluggen. NB! husk og snu pluggen riktig vei slik som den ser ut på bildet overfor. viss ikkje vil kabelen bli opp ned, og da vil den ikkje fungere sammen med pc-en.


5. klipp alle ledningene like lange, og kort dem ned slik at dei er like lange som på bildet. og plaser kabelen inn i RJ45 pluggen. kontroller at alt ser fint ut før du bruker modulartanga til å feste pluggen til kabelen.


6. Når du er ferdig med den ene enden av kabelen, gjør du det akurat på samme måte på den andre siden av kabelen. Viss du er ferdig med begge endene av nettverkskabelen, skal den testast igjennom en kabel tester. Plaser endene på netverkskabelen på kvar sin del av kabeltesteren. om kabeltesteren lyser fra 1 - 8 uten og hoppe over ett tall er kabelen godkjent. om kabel testeren hopper over et lys, betyr det at kabelen ikkje er godkjent og du må gjøre hele prossessen på nytt helt fra starten av igjen.
Gratulerer! du har nettopp lagd din egen nettverkskabel!

22 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2 Post
bottom of page