top of page
IMG_3541_edited_edited.jpg

Lag elektrisk varme hansker

Alt du trenger er: En gammal hanske eller en vott. en peltier varme/kulde plate, batteri mellom 3 – 9 v og batteri kontakt og av og på bryter om du ønsker.


Til verktøy trenger du en lodde bolt og noe lodde tinn til å lodde sammen ledningene med.

Du starter med å lodde sammen batterikontakt ledningene til peltier platen. Rød ledning skal til rød ledning og svart skal til svart ledning. Før du lodder ledningene fast kan det være lurt og sette på krympe strømper på ledningene, da vil ledningene bli mer solide og sterkere på ponktet du lodder.


Om du ønsker setter du inn en bryter mellom ledningene, for å kontrlollere av og på fungsjonen. men det kan også gjøres med å bare ta av og på batteri holderen til batteriet.


Etter på plaserer du elektronikken i handa og på utsiden av hansken for å se om du må tilpasse eller justere på noe.


Om alt ser greit ut og du er fornøgd, kan du bruke lim til å feste elektronikken inni hanskestoffet eller bare la elektronikken være løs, slik at det blir lettere for deg å ta den ut igjen når hansken blir fuktig eller våt. NB! elektronikken må ikke bli våt!! Anbefales og legge noe vanntett stoff mellom elektronikken og hanskestoffet om ikke hansken er vanntett fra før av.Her er en demonstrasjon av korleis hansken vil se ut. men plaser batteriet lenger in og bloker for at vann ikke kommer inn i elektronikken.

Vipps! så var hansken ferdig! Tips: Istedenfor å bruke hansker kan du og bruke ull votter .


Lenker til Elektronikken:

https://www.clasohlson.com/no/Batterikontakt/p/Pr220969000

https://www.aliexpress.com/w/wholesale-peltier-plate.html


Peltier plater har fungsjonen til å bli kald på den ene siden og varm på den andre siden.

Lykke til! :D


19 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2 Post
bottom of page