top of page
IMG_3541_edited_edited.jpg

Heimelaga skateboard!Dette skateboardet/longboardet lagde eg som prosjekt da eg gikk på folkehøyskolen. Ideen fikk eg etter eg lagde det elektriske longboardet og tenkte eg ville lage mitt eget desaina longboard-brett i tilleg som eg graverte inn logoen til KIOFF IDEAS.


Prossesen bak:


Eg starta med å designe skateboardets utforming i et data program som heite Autodesk Fusion 360, som er et 3D-modulerings program som du kan bygge og designe prosjekter til 3D-printing eller CNC prosjekter osv.

https://www.autodesk.com/products/fusion-360/overview


Etter designet var ferdig freste eg ut to skatebard plater på CNC-fresen. med matrial av kryssfiner. Grunnen til eg lagde to plater var for å forsterke skateboardet plate slik det tåler god vekt og at det blir stabilt når du kjører det.


Etter at platene var fresa ut, var det på tide å pusse platene fine for fliser og legge platenne i press med trelim immelom og la det stå i 24 timer.


I mellomtida medan brettet tørka lagde til laserkutter fila av logoen som skulle graverast inn via laserkutteren.


Her ser dokke prossesen av laserkutteren som graverer inn logoen til KIOFF IDEAS.


Fornøgd resultat av egetprodusert longboard!


Ønsker du å lage ditt eget skateboard eller langboard og ikkje har tilgang til CNC osv.

I mellomtida medan brettet tørka lagde eg til laserkutter fila av logoen som skulle graverast inn via laserkutteren. .

  • Da kan du gjøre det enkelt med å tegne ei skisse av et skateboard på papp i den størelsen du ønsker.


  • Bruke papp plata som mal på ei kryssfiner plate eller det tred matrialet du ønsker og skjere plata med ei elektrisk sag som stikksag eller det du har tilgjenngelig.


  • Med gravering kan det bli litt vanskeligare med om du søker i nærområdet ditt har sikkert komuna ulike skuler som tilbyr bruk av slike maskiner som laser kutter eller laser brenner osv. om ikkje kan du alltids ta loddeboldet og gravere for hand NB! bruker du loddebolt som gravering øv deg gjerne på ei anna plate noen ganger til du blir kjent med kor mykkje styrke du behøver på loddebolten før du graverer i orginalen.

10 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2 Post
bottom of page