top of page
IMG_3541_edited_edited.jpg

Batteridrevent vaffelhjern:For noen år tilbake fikk eg ideen til å lage ett tråløst vaffelhjern, eg fikk nemmelig ikkje lov til å steke vaffler på den strømløse hytta vi hadde, gass og grill var uaktuelt. Men kor praktisk hadde det ikkje vært å ha et vaffelhjern som gikk på batterier! som man bare kunne ta med seg overalt! ideeen høres sikker rar og upraktisk ut, men den tida virka det bare innresankt å pøsnke ut korleis eg kunne lage et el-drevent vaffelhjern og korleis det kunne fungere. så eg lagde en prototype som kansje ikkje akurat var det mest praktiske løysinga men den fungerte! og eg testa det ut under Unkt entrepenørskap i Mandal for å vise fram noe litt gøy.


Eg regnet ut kor mye kapasitet et vaffelhjern bruker, og fant ut at eg kunne bruke et enkelt vaffelhjern på 516w som eg koblet til en vekselsretter på et bilbatteri på 12V. og levetida ville vare i underkant en time.
Eg fant ett brukt bilbatteri på skraphauen med 11V men som eg ladet oppigjen til 12V. og det fungerte fint til en vaffelsteking før vekselsretteren begynnte å pipe om for lav kapasitet på det gamle bilbatteriet. Hadde eg brukt et helt nytt bilbatteri hadde nok vaffel eksprmentet fungert enda bedre! men dette var bare en prototype for å bevise at det funkgerte.


Medan unkt entrepenørskap foregikk i Mandal, hadde vi god annleding til å vise oss fram med vaffel ekprimentet medan Automobilen min Edna blei fjernstyrt rund om på Alti senteret for å dele ut nysteike vaffler til folket.


8 visninger0 kommentarer

Siste innlegg

Se alle
Innlegg: Blog2 Post
bottom of page